„Дакота“ участва в 19-тото издание на „Сцена на кръстопът“

28/07/2015/0/0
Home / Новини / „Дакота“ участва в 19-тото издание на „Сцена на кръстопът“

На 16 септември „Дакота“ ще има своята официална премиера пред пловдивска публика. Спектакълът по едноименната пиеса на световноизвестния испански драматург Жорди Галсеран е включен в официалната програма на 19-тото издание на театралния фестивал „Сцена на кръстопът“. За първи път Захари Бахаров, Владимир Карамазов и Юлиан Вергов участват в емблематичния театрален фестивал в Пловдив със своя собствена продукция.
Главният герой в „Дакота“ работи това, което иска, има съпруга, която обича и всеки момент чака да му се роди дете. Но най-неочаквано целият му живот се преобръща. След две седмици в кома, той започва да сънува кошмари, а те, един по един, започват да се случват. Светът на Иполит губи своите очертания и вече никой не може да разбере, къде свършват сънищата и откъде започва истината.

В програмата на 19-то издание на Есенния международен театрален фестивал „Сцена на кръстопът“ са включени над 20 представления. Театралният форум ще се проведе от 10 до 23 септември в Пловдив, очакват се гости от Украйна, Турция и Франция.
„Сцена на кръстопът“ е един от най-престижните театрални фестивали в България, в който освен най-доброто от театралната сцена има и съпътстващи прояви като семинари, конференции, представяне на книги, творчески арт срещи, изложби с театрална тематика.

Прочетете още