Юли и Владо с покана за театър в Пловдив

21/04/2017/0/0
Home / Новини / Юли и Владо с покана за театър в Пловдив

На 24 и 25 април за първи път на пловдивска сцена ще бъде поставено хитовото представление „Богът на касапницата“ на Ясмина Реза. Спектакълът е продукция на Народен театър „Иван Вазов“ и гостува под тепетата по покана на Драматичен театър-Пловдив. В пиесата Юлиан Вергов и Владо Карамазов си партнират с Александра Василева и Радена Вълканова. Режисьор на представлението е Антон Угринов, сценографията е поверена на Никола Тороманов, а Калин Николов е автор на музиката. Представлението има четири номинации за „Аскеер 2017“.

Пиесата на един от топ драматурзите в световния театър Ясмина Реза разказва за две семейства, които се събират, за да изгладят проблем, възникнал между техните деца. Постепенно, сдържаните и любезни отношения губят от блясъка си, а родителите заприличват все повече на децата си – безразсъдни, избухливи, нападателни. Бавно и застрашително иззад маската на благоприличието наднича Богът на касапницата.

Тъй като много обичат пловдивската публика, Юли и Владо направиха специални видео покани за всички почитатели на театъра, в които по забавен начин ги канят на театър. Видеата вече са в социалните мрежи и се радват на голям интерес:

https://www.facebook.com/vkaramazov/videos/10155815128177069/

https://facebook.com/julianvergovnet/videos/10156058613524689/

 «Богът на касапницата» е една от най-награждаваните пиеси на Ясмина Реза – с награда «Лорънс Оливие» и «Тони». Във Франция пиесата е поставена от самата авторка през 2008 г. на сцената на знаменития парижки «Театър Антоан» с участието на Изабел Юпер в ролята на Вероник. През 2009 г. Матю Варкус поставя пиесата най-напред в Лондон в театъра на Гилгуд, а по-късно и на Бродуей.  А през 2011 г. Роман Полански снима филма «Касапница»  с Джоди Фостър по адаптираната от Реза пиеса, за което авторката получава и «Сезар» и за най-добър филмов сценарий.

Билетите вече са в продажба на касите на Драматичен театър- Пловдив и в Mall Plovdiv, както и онлайн на www.tickets.dtp.bg

 

24 Април 2017, Понеделник | 19:00 ч.

25 Април 2017,  Вторник| 19:00 ч.

Официален трейлър: https://youtu.be/z9bbUoZkC8M

Прочетете още