Владо Пенев влиза в априлските представления „Арт“

01/03/2017/0/0
Home / Новини / Владо Пенев влиза в априлските представления „Арт“

Владо Пенев изигра 15 сезона с „Арт“ в МГТ „Зад Канала“, а сега влиза на мястото на Захари в ролята на Серж. На 11 и 12  април заедно с Владо и Юли ще разкажат за приятелството и изкуството. За да ни убедят, че „всичко велико и красиво на света никога не се раждало от разумни приказки“.

***

Владимир Пенев завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Николай Люцканов с асистент проф. Маргарита Младенова. Бил е актьор във всички софийски театри, както и в трупата на Варненския, Сливенския, Пернишкия и Благоевградския драматичен театър. От 2003 г. е част от актьорския състав на МГТ „Зад канала“. Има над 50 театрални роли и  гастроли на престижни театрални сцени в Европа , Азия, Африка, Австралия, Северна и Южна Америка. Снимал се е в телевизионни и кино продукции, сред които са „Дзифт“, „LOVE.NET”, „Аз съм ти“, „Патриархат“, Рапсодия в бяло“, „Пясъчен часовник“ и др., както и в сериалите „Под прикритие“, „Недадените“ и „Четвърта власт“. Има множество български и международни награди за ролите си в театъра, киното и в телевизията, както и за обществената си дейност.

През 2013 г. беше част от Служебното правителство като Министър на културата на Република България. Режисьор е на представлението „Дакота“.

flyer Vlado

Прочетете още