Владимир Карамазов, Захари Бахаров и Юлиан Вергов стават посланици на европейската инициатива НОЩ НА ТЕАТРИТЕ

28/07/2015/0/0
Home / Новини / Владимир Карамазов, Захари Бахаров и Юлиан Вергов стават посланици на европейската инициатива НОЩ НА ТЕАТРИТЕ

Владимир Карамазов, Захари Бахаров и Юлиан Вергов станаха част от посланическия екип на европейската инициатива НОЩ НА ТЕАТРИТЕ. Освен със свое представление тримата актьори ще се включат и в няколко от съпътстващите проекти – изложбата Нощни персонажи, акцията I Love Theater, Pecha Kucha Night и др. Миналата година Three Bears Entertainment представи едно по-различно и уникално представление – „АРТ“ със специалното участие на Владимир Пенев, който замести Захари Бахаров в ролята на Серж.

Третото издание на европейската инициатива ще е на 21 ноември и участие в него ще вземат театри, театрални трупи, формации и независими артисти от София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Стара Загора, Шумен, Сливен, Ямбол, Благоевград, Хасково, Казанлък, Димитровград, Перник, Търговище, Силистра и Смолян.

За изминалите 2 години НОЩ НА ТЕАТРИТЕ успя да се заяви като една от най-мащабните инициативи, посветени на театралното изкуство, защото „отвори“ театъра към новата млада публика и „прочете“ театралния живот през погледа на хората, които обичат и ходят на театър заради чистото изкуство и нуждата от по-близко и живо общуване.

Зад идеята НОЩ НА ТЕАТРИТЕ стои Елеонора Роси от Франция. Пилотното издание на проекта се случва през 2008 г. в Хърватска. Инициатор е Детският театър в Дубрава (Children’s Theatre Dubrava) и Театър Шибеник (Šibenik Theatre). Форматът още с първото си издание събира хиляди почитатели и за няколко години стана мащабен и международен с присъединяването на България, Босна и Херцеговина, Черна гора, Словакия, Австрия, Словения, Германия, Испания, Белгия, Чехия, Сърбия, Унгария.

Мисията на инициативата е да показва театралната креативност във всичките и форми, както в стандартните пространства за театър, така и на алтернативни локации, които се „преобразяват” в името на изкуството. Платформата обединява всички с отношение към театъра, стреми се да показва качествено театрално изкуство, да разширява театралната мрежа на всички заети в сферата чрез обмен на идеи и опит, да провокира и привлича публики от всички възрасти.

Прочетете още