„Дакота“ се завръща на софийска сцена през декември

27/11/2016/0/0
Home / Новини / „Дакота“ се завръща на софийска сцена през декември

След няколко месечно отсъствие от театралния афиш в София представлението „Дакота“ се завръща на сцената на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ на 8 и 14 декември.

В пиесата главният герой Иполит Харàма започва да сънува кошмари, които един по един започват да се случват. А подреденият му живот се преобръща и започва да губи реалните си очертания.  За своята черна комедия Жорди Галсеран казва, че „комичната предпоставка идва от способността на един човек да вижда в бъдещето си или увереността, че това е така“.

Веднага след двете представления Юлиан Вергов, Владимир Карамазов и Захари Бахаров ще се срещнат с публиката. Срещите със зрителите е превърнаха в съпътстващи събития по време на двете големи турнета на „Три Беарс Ентъртеймънт“ през лятото и есента тази година. Такива съпътстващи театралните постановки акции са част от европейската стратегия за сближаване на театъра и неговите публики и се радват на голям интерес.

 

С есенното турне театралната компания на Захари Бахаров, Юлиан Вергов и Владо Карамазов стартира и инициативата „Гледай представлението, а не телефона си“. Нейната цел е да напомни на присъстващите в театралната зала, че използването на телефони пречи както на актьорите на сцената, така и на хората, които са дошли да гледат театър.

***

Дакотаот Жорди Галсеран

режисьор: Владимир Пенев

художник: Никола Тороманов

композитор: Калин Николов

с участието на: Захари Бахаров, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Александра Василева

трейлър: https://youtu.be/6EZYhLHZ_H0

повече за представлението: https://www.threebears.bg/proekti/dakota/

Сатиричен театър „Алеко Константинов“, 8 и 14 декември 2016, 19:30 ч.

Прочетете още