”Дакота“ на „Тара-ра-бумбия“

23/04/2016/0/1
Home / Новини / ”Дакота“ на „Тара-ра-бумбия“

„Дакота“ е сред топ акцентите в програмата на четвъртото издание на театралния фестивал „Тара-ра-бумбия“. „Три Беарс Ентъртеймънт“ ще представи своята продукция на 13 май от 19:00 ч. на сцената на Драматичен театър „Н. Вапцаров“.

 „Дакота“ на каталонския драматург Жорди Галсеран заплита паралелни реалности толкова изразително, че очертанията на света на главния герой започват да изчезват. Един подреден и перфектен живот неочаквано се пре­об­ръ­ща. След две седмици в кома, Иполит започва да сънува кошмари, а те, един по един, за­по­ч­ват да се случват. Галсеран споделя за пиесата, че Комичната предпоставка в “Дакота” е способността на един човек да вижда в бъдещето си (или убедеността му, че това е така, което е същото). Тези от нас, които нямат подобен дар, правят нещо много подобно – предугаждат с въображението си. Всички имаме очаквания за желания си живот в бъдеще и се стараем да извършваме определени маневри, за да се доберем до целта си, до онова, което наричаме “щастие”. Проблемите започват, когато успеем.

Фестивалът „Тара-ра-бумбия“ е част от културния календар на Община Благоевград и тази година ще предложи на зрителите както експериментална младежка програма, така и селекция от хитови постановки.

 

Прочетете още