#Tурне mood

05/07/2016/0/6
Home / Be@r's Blog / #Tурне mood

Турне ли бе, да го опишеш? Думите са малко, цифрите са впечатляващи: 18 представления, 15 града, 13 500 зрители, но над статистиката стои нещо много по-важно. Невероятната публика и хилядите мили думи, които ни се случиха в първото голямо лятно турне.

Чак леко си завиждаме – сами на себе си, че имаме най-вдъхновяващата публика, която е с нас от първата минута до последните аплодисменти, та и след това – за снимка и пожелание за спомен. Благодарим ви за онези неповторими мигове, които спират дъха ни и ни мотивират да продължим да играем всяко представление за всеки един от вас.

Блиц с Юли, Владо и Захари за лятното турне:

Очаквахте ли, че първото голямо турне на Три Беарс ще е толкова успешно и ще има толкова жадни за театър зрители?

Юли: Чак толкова, не.

Владо: Аз лично не очаквах. Дори имахме информация, че повечето градове са рискови и че няма да имаме публика. Тъй като до този момент бяхме ходили само в големите градове и не знаехме каква е ситуацията в по-малките. Но имахме силно желание да отидем на повече места, защото постоянно получаваме запитвания в социални мрежи. Не очаквах хората да ни приемат толкова добре и да се вълнуват толкова от срещата с нас. За нас беше огромно удоволствие да отидем при нашата публика, да си поговорим, да се снимаме. Това е много специална връзка.

Захари: Бяхме много приятно изненадани, защото имахме възможност да комуникираме с много хора и с нашите зрители през социалните мрежи. Оказа се, че е много ефикасно.

Какво се крие зад този успех?

Юли: Безсънни нощи, кражби, измами, подкупи…

Владо: Правим всичко, което трябва да прави всеки творец за своята публика. Опитваме се да се грижим за нея и да даваме всичко от себе си, когато сме на сцената. Никога не маркираме присъствие, а се раздаваме докрай, дори понякога да сме уморени. За миг не си позволяваме да подценим публиката. И цялото това усилие хората го усещат и ни се отблагодаряват по този начин – с пълни зали.

Захари: Владимир организира цялото турне. Той работи неуморно и заслужава този успех. Юлиан беше просто шофьор, а аз… изобщо не знам защо бях на това турне J

Минахте през 15 града, със сигурност имате наблюдения за хората, които ходят на театър. Какви са вашите впечатления за публиката и театралния живот в градовете, в които бяхте.

Юли: Публиката е взискателна, радушна, предразполагаща и с огромно желание да гледа театрални спектакли на ниво.

Владо: Едно е ясно – хората в цяла България искат да гледат театър. Искат и за жалост тези срещи са малко за тях. Видяхме много будни млади интелигентни хора. Много се надявам да сме хванали и запалили най-младите да ходят на театър. Надявам се, че имало младежи, които са дошли да ни видят, защото ни познават от телевизията, но представлението е запалило  искрата на театъра вътре в тях.

Захари: Хората са в крак с времето, не усетих никакви съществени разлики между публиките в по-малките и в по-големите градове. Струва ми се, че България е станала по-чиста и по-спретната. Сега остава и хората да заживеят по-добре.

След всяко представление се срещахте с публиката и раздавахте автографи. Този по-близък и неформален контакт със зрителите полезен ли е за вас? Какво най-често ви казват? Научихте ли нещо от публиката, което до този момента не знаехте?

Юли: Във всички случаи е приятно. Научаваш за кратко време много за хората и за съответния град. Усещаш директно обичта им, което е затрогващо и им благодаря.

Владо: Точно тези срещи стават много важни за нас, защото изграждат много здрава връзка между нас и публиката. Когато представлението им е харесало, те се радват истински и не скриват емоциите си. Често ни казват, че искат пак да дойдем в техния град. И, че ще ни чакат. Така лично аз си дадох сметка, че това е нашата работа. Това е същността на тази професия – да разказваш приказки за живота от сцената.

Захари: Научих, че най-актуалното обръщение в България е „брат“ и всички си говорят на „брат“. Това обръщение тръгна преди години от Северозападна България и сега се разпространило из цялата страна. Нямаше да е токова странно, ако основно на „брат“ не си говореха момичетата. Из цяла България нормални, добре изглеждащи момичета си викат една на друга „брат“. Много е забавно.

Най-щурото селфи, което си направихте с публиката къде беше?

Юли: Не знам дали е най-щурото, но със сигурност емоционално, след спектакъла в Плевен. Феноменално преживяване.

Владо: Първите селфита бяха много срамни за нас. Хем искахме, хем ни беше неудобно. Но след първите няколко представления селфитата с публиката се превърнаха в неразделна част от турнето. Станаха толкова популярни, че хората ги чакаха и дори вдигаха ръце, за да се разпознаят по-лесно, когато ги публикуваме с социалните мрежи. И аз съм правил същото на Мото GP състезанията, които посещавам. Махал съм като луд, а като се видя на снимка или по телевизията чувството е страхотно.

Захари: Вече ми омръзнаха тези селфита.

В кой град най-дълго раздавахте автографи?

Юли: Май беше в Пловдив.

Владо: Не съм мерил времето. Навсякъде имаше много хора. Дали пък не беше в Казанлък или Добрич, а може би в Плевен. Там дойдоха 5 момчета от София. Казаха, че са ни големи фенове и искали да гледат представление от турнето. Качили се на колата и дошли в Плевен. Само, за да ни гледат. Попитах ги защо не дойдат в София. А те ми казаха, че са искали да са част от публиката на турнето. Страхотно. Цял живот ще ги помня тези момчета!!!

Захари: Нямам спомен. Хората вече искат снимка за спомен J Селфитата изместиха автографите. Така е с новите технологии.

Какви са генералните изводи от Лятното турне?

Юли: България е прекрасна

Владо: Ще направим още едно по-голямо турне и основната задача за следващата година е да отидем до всяко кътче на България и при всички хора, които обичат театъра. Ще обиколим България надлъж и на шир. И след това ще отидем и при българите, които живеят в Европа. Скоро може би ще има и голямо Европейско турне на Three Bears Entertainment.

Захари: Че трябва още да се обикаля.

А какво си пожелавате за Есенното турне?

Юли: Да не вали.

Владо: Да е толкова успешно като лятното и да натрупаме безценни спомени и моменти.

Захари: Още повече публика.

Прочетете още